povratak

Vikend kuće

Manje stambene građevine - vikend kuće se izvode u sistemu Economic.

Gradnja vikend kuća nije tipizirana, te su na ponuđenim rješenjima iz Kataloga moguće izmjene, a vikend kuće se mogu projektirati i graditi prema tlocrtnim i oblikovnim zahtjevima investitora.
 
SISTEM GRADNJE

VANJSKI ZIDOVI
Sistem Economic  U=0,237 W/m²K , zid  d= 19,0 cm.

Zidni elementi se proizvode od nosive drvene konstrukcije širine 10,0 cm, koja se obostrano oblaže  OSB pločom d=1,0 cm, s ispunom od kamene vune d=10,0 cm s parnom branom.
S unutarnje strane vanjski zidni elementi se oblažu gipskartonskim pločama d=1,0 cm. S vanjske strane se zidni elementi oblažu polistirenom d=5,0 cm, gletaju građevinskim ljepilom s mrežicom i završno obrađuju silikatnom žbukom.

PREGRADNI ZIDOVI
Zidni elementi se proizvode od drvene konstrukcije širine 6,0 cm koja se obostrano oblaže OSB pločama d=1,00 cm i obostrano gipskartonskim pločama d=1,0 cm, a ispuna je kamena vuna d=5,0 cm. Ukupna debljina pregradnih zidova iznosi 10,0 cm.

VISINA ZIDOVA
Standardna visina zidnih elemenata je 2,70 m. Svijetla visina od poda do stropa kod standardne izvedbe zidova je 2,51 m, a ovisi o visini podne konstrukcije.

STROPNA KONSTRUKCIJA
Stropna konstrukcija je donji pojas krovnog rešetkastog nosača na koji se postavljaju letve i gipskartonske ploče, ispuna je kamena vuna d=16,0 cm s parnom branom.

KROVNA KONSTRUKCIJA
Krovna konstrukcija kod vikend kuća se izvodi od drvenih rešetkastih nosača.
 
NIVO IZVEDBE
Za vikend kuće u ponudi je nivo izvedbe visoki roh bau, kojim su obuhvaćeni sljedeći radovi:
  • vanjski i pregradni zidovi prema navedenom opisu
  • stropna konstrukcija s toplinskom izolacijom d=16,0 cm
  • izrada i montaža drvene krovne konstrukcije s postavljanjem DHF ploča, dvostrukim letvanjem i postavljanjem krovne folije
  • krovni pokrov - crijep
  • opšav streha lamperijom sa zaštitnim premazom ili obrada streha dekorativnim fasadnim slojem
  • vanjska PVC stolarija s dvoslojnim staklom
  • grubi razvod elektroinstalacija (bužiri i razvodne kutije)
  • prijevoz (u cijeni do 100 km od Zagreba).