povratak

Specijalna ponuda

Energetski certifikat i termografsko snimanje za niskoenergetske montažne kuće - suradnja Domprojekt - Građevinski fakultet Zagreb.

Domprojekt u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu svojim budućim kupcima niskoenergetskih montažnih kuća neto korisne površine veće od 100 m² osigurava, u promotivnom periodu od 20.11.2011. god., GRATIS:
  • energetski certifikat
  • termografsko snimanje.
ENERGETSKI CERTIFIKAT

Energetski certifikat je obavezan za sve nove građevine. Po završetku gradnje obaveza investitora je da zajedno s izvješćem nadzornog inženjera dostavi i energetski certifikat kako bi uknjižio građevinu u katastar i zemljišne knjige.

Energetski certifikat pokazuje kolika je godišnja potrebna toplinska energija za grijanje po jedinici ploštine korisne površine građevine za stvarne klimatske podatke. Građevine koje su dobro projektirane i građene, dobit će bolju ocjenu jer imaju manju potrošnju energije zbog dobre toplinske izoliranosti objekta. Stanovanje u takvim građevinama će biti jeftinije, zbog smanjenih troškova grijanja i hlađenja, te ugodnije zbog manjih temperaturnih oscilacija.

Energetski razred građevine - ocjena, ima 8 kategorija od A+ do G, pri čemu je A+ najpovoljniji energetski razred, a G najnepovoljniji energetski razred. Niskoenergetske montažne građevine spadaju u razrede A+, A i B, u ovisnosti od klimatske zone u kojoj se grade.


TERMOGRAFSKO SNIMANJE

Termografija (IC) je bezkontaktna i nerazorna metoda bilježenja intenziteta toplinskog zračenja u infracrvenom području. Izuzetno je korisna u otkrivanju grešaka u konstrukciji, toplinskih mostova, slabosti konstrukcije, otkrivanju izvora vlage, propuštanja vode, učinkovitosti podnog grijanja, te kao provjera i unapređenje ukupne energetske učinkovitosti građevine.

Slika koja se zabilježi kamerom je sastavljena od spektra boja koje pokazuju temperaturnu sliku snimanog objekta. Područje velikog gubitka toplinske energije se iskazuje spektrom boja od žute do crvene, a područje slabijeg intenziteta prolaska toplinske energije koje se smatra dobro izoliranim područjem se prikazuje u spektru boja od ljubičaste do plave.

Termografskim snimanjem građevine moguće je uočiti:
  • nehomogenost materijala
  • nepostojanje ili neispravnost postavljanja toplinske izolacije
  • vlagu u konstrukciji
  • toplinske mostove.
Za uvođenje termografskog snimanja smo se odlučili kako bismo našim kupcima osigurali pravu kontrolu kvalitete izvedenih radova.