NISKOENERGETSKA MONTAŽNA KUĆA Rina

Montažna kuća Rina je prostrana niskoenergetska prizemnica s ravnim krovom.

Rina je četverosobna, moderna prizemnica za obitelji različitih životnih stilova koja nudi visok stupanj komfora i ekonomičnosti stanovanja.

Rina je niskoenergetska prizemnica modernog arhitektonskog izričaja u kojem prevladava kubična forma. Glavne odlike objekta, osim niske potrošnje energije, su transparentnost i prostranost te bezvremenski vanjski izgled.

Kućni ulaz s natkrivenog trijema vodi u hodnik, koji odvaja stambeni dio namijenjen dnevnim aktivnostima od spavaonica i intimnog dijela kuće. U hodniku pored ulaza smještene su gospodarska soba i WC. Ravno od ulaza, hodnik vodi u open space prostor koji obuhvaća dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju. Zahvaljujući velikim staklenim površinama u dnevnom boravku i blagovaonici, maksimalno je iskorišteno dnevno svjetlo. Produžetak dnevnog dijela kuće su dvije natkrivene terase: veća na koju se izlazi iz dnevnog boravka i manja, na koju se izlazi iz blagovaonice.

U drugom kubusu kuće smještene su tri spavaće sobe koje su međusobno odijeljene kupaonicom, a glavna spavaća soba raspolaže vlastitom kupaonicom i garderobom.
Niskoenergetska kuća Rina nudi ugodan i prostran prostor za stanovanje koji može pratiti zahtjeve i životnu dinamiku korisnika različitih životnih stilova.

Karakteristike

Etaže: prizemlje
Dimenzije: 15,20 m × 15,85 m
Neto površina: 171,30 m²