NISKOENERGETSKA MONTAŽNA KUĆA Renata

Peterosobna kuća s dvostrešnim krovom osuvremenjena je istaknutim elementima s ravnim krovovima.

Ravnoteža kosih i vodoravnih ravnina u oblikovanju montažne niskoenergetske kuće Renata dala joj je harmoničan izgled u kojem su na tradicionalnu formu postavljeni novi i moderni istaci.

Osuvremenjivanje forme montažne kuće Renata provlači se kroz kolorit pročelja, kompoziciju otvora te primjenu staklenih ograda na francuskim prozorima i terasama.

Natkriveni ulazni podest i niša pozivaju na ulazak u prostor kojega flankiraju nusprostorije - praonica i kupaonica te ostava kojoj se pristupa iz kuhinje, djelomično otvorene prema dnevnom boravku. Blagovaonski stol smješten je u rizalitu koji se u kubičnoj formi na fasadi proteže kroz dvije etaže. Prizemlje je zaokruženo spavaćom sobom s vlastitom garderobom te prostranom kutnom terasom koja na uglu obgrljuje volumen kuće.

Nasuprot ulazu u dnevni prostor dvokrako je stubište koje vodi u potkrovlje u kojem su se smjestile prostrana kupaonica s dvostrukim umivaonikom, kadom i tušem; dvije spavaće sobe i na centralnom mjestu pozicionirana glavna spavaća soba s raskošno projektiranim garderobnim prostorom.

Karakteristike

Etaže: prizemlje + potkrovlje
Dimenzije: 10,65 m x 11,10+1,10 m
Neto površina: 160,50 m²