NISKOENERGETSKA MONTAŽNA KUĆA Ksenija

Ksenija je kuća galerijskog tipa s četiri sobe razmještene u prizemlju i katu, idealna za svaku urbanu sredinu ili kao akcent u prirodi.

Moderno oblikovanje ravnim krovom, kolorit i tekstura drvene obloge dijela pročelja te uporaba laganih staklenih vertikalnih i horizontalnih umetaka stvorili su uravnoteženi sklad ove niskoenergetske obiteljske kuće.

Tlocrtno organizirano u dvije izmaknute lamele, prizemlje obuhvaća dnevni boravak s djelomično uvučenom i natkrivenom terasom te dodatne i pomoćne prostore: tehničku prostoriju/spremište s vanjskim ulazom, ulazni hall s dvokrakim stubištem, sekundarnu kupaonicu i garažu u denivelaciji. Fokus dnevnog boravka je središnje pozicionirani otvoreni kamin, oko kojeg se ostvaruje vizualna i fizička povezanost s ulazom i gornjom etažom.

Kat je galerijom otvoren prema prostoru blagovanja u prizemlju putem koje se ostvaruje povezivanje po vertikali. Oko galerije nižu se ulazi u tri spavaće sobe i zajedničku kupaonicu. Glavna spavaća soba dodatno raspolaže vlastitom kupaonicom s velikim walk-in tušem. Vanjski prostori kata organizirani su kao lođa, odnosno terasa na nasuprotnom dijelu.

Karakteristike

Etaže: prizemlje + kat
Dimenzije: 13,60 m x 9,10 m
Neto površina: 155,90 m²