povratak

Montažne
kuće

Niskoenergetske montažne kuće se izvode u sistemima Standard, Euro, EuroMAX i Mega.
Montažne kuće i vikend kuće se izvode u sistemu Economic.
Polumontažne ciglene kuće se izvode u sistemu Hajdarovac.
Za navedene sisteme nudimo izvedbu u nivou visoki roh-bau i ključ u ruke.

Proizvodni program tvrtke Domprojekt d.o.o. obuhvaća gradnju sljedećih tipova građevina i sistema gradnje:
  1. niskoenergetske montažne kuće: sistem gradnje  StandardEuro, EuroMAX i Mega
  2. montažne kuće i vikend kuće: sistem gradnje  Economic
  3. polumontažne građevine od ciglenih blokova: sistem gradnje  Hajdarovac
Montažne kuće u osnovi zidova imaju nosivu drvenu konstrukciju s ispunom od mineralne vune s parnom branom, obostrano zatvorenu s pločastim oblogama,  preko kojih se s vanjske strane izvodi toplinska fasada, a s unutarnje strane se postavlja još jedna pločasta obloga u svrhu bolje zvučne izolacije. Širina drvene konstrukcije, mineralne vune i vrsta pločaste obloge ovise o sistemu gradnje. Više toplinske izolacije  –  osigurava veću energetsku učinkovitost, te manji koeficijent prolaska topline.

Polumontažne kuće od ciglenih blokova se izvode od opekarskih blokova d=25 cm, koji se s unutarnje strane žbukaju gipsanom žbukom, a s vanjske strane se izvodi toplinska fasada od stiropora, građevinskog ljepila i silikatne žbuke. Ukoliko investitor želi ciglenu kuću izvoditi kao niskoenergetsku, onda vanjski zid treba dodatno toplinski izolirati, a debljina izolacije ovisi o zoni u kojoj se gradi građevina.

Sistem gradnje i nivo izvedbe odabire investitor.  Možete se odlučiti za nivo izvedbe visoki roh-bau kod kojeg je kuća izvana kompletno gotova, a unutra u fazi završnih obrtničkih radova ili za nivo izvedbe ključ u ruke iznad temelja ili s uključenim temeljima tj. izvođenje svih radova do vašeg useljenja.