povratak

Gradnja montažnih kuća u Švicarskoj

Tvrtka Domprojekt je uspješno plasirala niskoenergetske montažne kuće na švicarsko tržište.

Uspješno plasiranje na švicarsko tržište je rezultat našeg dugogodišnjeg iskustva, stručnosti i zalaganja u području niskoenergetske gradnje, koje su prepoznali strani investitori. Izlazak na nova tržišta i potragu za odgovarajućim stranim partnerima, započeli smo unazad nekoliko godina aktivnim sudjelovanjem na specijaliziranim europskim sajmovima u Münchenu, Beču, Stuttgartu, Grazu. Uspjeh tvrtke Domprojekt na hrvatskom, a zatim i švicarskom tržištu, rezultat je i jasne vizije, strategije razvoja, te konstantnog unapređivanja kvalitete naših proizvoda koji su priznati i prestižnim certifikatom MPA Stuttgart, Otto-Graf-Instituta.

U Švicarskoj gradimo individualne stambene i stambeno poslovne objekte, dvoetažne (P+K)  i troetažne (P+2K). Radi se o konstruktivno zahtjevnijim objektima za što je potrebna stručnost, veliko iskustvo i osposobljeni monteri. U Švicarskoj, te u zemljama europske unije grade se niskoenergetski montažni objekti, dobro izolirani, minimalna debljina vanjskih zidova je d=35 cm, što uz odgovarajuću izolaciju u ostalim dijelovima ovojnice (pod, strop, stolarija) osigurava niže koeficijente prolaska topline i veće uštede energije za grijanje i hlađenje.

U galeriji slika je prikazan tijek montaže 2 objekta koja se izvode u Švicarskoj. Jedna od prednosti montažne gradnje je brzina gradnje. Troetažni objekt, ukupne građevinske bruto površine 500 m², je konstruktivno montiran za 3 dana. Svi konstruktivni elementi objekta su prethodno pripremljeni u našem proizvodnom pogonu:  na zidne panele je s vanjske strane postavljen stiropor te građevinsko ljepilo s mrežicom i ugrađena je vanjska stolarija; stropna konstrukcija je završno obložena s gornje strane OSB pločama, a s donje strane je postavljena rijetka oplata za gipsane ploče; krovište je riješeno sistemom krovnih rešetkastih nosača.