povratak

CE certifikat

Domprojekt je uspješno prošao certificiranje Zavoda za gradbeništvo Slovenije (ZAG), tijela za tehničko ocjenjivanje (TAB) i dobio Europsku tehničku ocjenu (ETA), na čijoj osnovi se izdaje certifikat CE.

Domprojekt se ovim prestižnim certifikatom i službeno pridružio samoj eliti europskih proizvođača montažnih kuća.

Iz široke Domprojektove palete proizvoda, certificirani su zidni elementi, stropni i krovni elementi. Kontrolirana su svojstva elemenata kao cjeline prema europskim smjernicama, te kvaliteta svakog ugrađenog materijala, spojnih sredstava, njihovo porijeklo i certifikati.

Također, ETA podrazumijeva i plan kontrole proizvodnje u svim fazama - od početne projektantske faze, do primopredaje objekta. Sve je usklađeno sa zahtjevima Europske organizacije za tehničko ocjenjivanje (EOTA).

Vrijednost CE certifikata očituje se u tome što sve EU države moraju dozvoliti prodaju konstruktivnih elemenata koji nose CE znak. Ovo znači da vlasti ne mogu tražiti nikakve dodatne certifikate ili ispitivanja.

Tako tvrtka Domprojekt može trgovati sa svojim proizvodom u bilo kojoj državi članici internog tržišta Europe.

Zajedno s Izjavom o svojstvima (DoP) ovo će također pomoći krajnjim kupcima da provjere svojstva proizvoda i usporede ga s ostalim proizvodima kontroliranim istim tehničkim pristupom.

Postavljanje CE certifikata na proizvod podrazumijeva da ćemo osigurati svojstva proizvoda jednaka deklariranim svojstvima koja su dobivena koristeći određenu Europsku tehničku specifikaciju.

ETA je dostupna na adresi:
http://www.eota.eu/pages/etassessments/detail.aspx?uid=16/0222