niskoenergetske montažne kuće

Domprojekt - Youtube channel

PRATI NAS NA:  

nekretnine

novosti

cjenik

faq

početna

Domprojekt, Petrinjska 6, Zagreb
informacije na tel: 01 / 4810 138
e-mail: info@domprojekt.hr

ENGLISH  /  HRVATSKI  /  DEUTSCH

Početna
Prati nas na:

KATALOG KUĆA

Tehnologija

U pripremnom procesu projektiranja kuće i njenih elemenata koriste se CAD i 3D-CAD/CAM programi pomoću kojih se postiže maksimalna preciznost i učinkovitost u procesu proizvodnje i gradnje kuće.

Osim konstruktivnih elemenata kuća (zidovi, stropovi, krovište), unutar zidova projektiraju se razvodi PVC cijevi elektro instalacija i eventualnih dodatnih razvoda za antenske sisteme, alarm i slično, kao i priprema za razvod vodovoda i kanalizacije.
 
Svi materijali koji se koriste u procesu proizvodnje atestirani su i u skladu su s normama Europske Unije. Drvni materijali sušeni su do 18% vlažnosti i impregnirani prirodnim zaštitnim sredstvima (otopina borosola) koja osiguravaju potpunu zaštitu drva. Ostali materijali koji se ugrađuju, također su atestirani od samog proizvođača i kompletno se uvoze iz zemalja Europske Unije.
 
Proces proizvodnje od pripreme, zaštite i obrade materijala za gradnju, izrade konstruktivnih elemenata niskoenergetskih montažnih kuća, precizno definiranih 3D-CAD/CAM softwareom, odvija se unutar tvorničkih hala u kontroliranim uvjetima.

Gotovi uskladišteni zidovi izvana su obloženi toplinskom izolacijom i grubo nanesenim fasadnim građevinskim ljepilom, na koje se po završenoj montaži kuće nanosi završni fini sloj i dekorativna fasadna žbuka u boji po izboru investitora. Na vanjskim zidovima je u tvornici ugrađena stolarija.
 
Montaža kuće na terenu vrši se dizalicom na pripremljenu AB ploču temelja. Proces montaže je zbog prethodno izvedenih radnji kod projektiranja i opsega tvorničke izrade relativno brz i lak. Izvode ga iskusni i osposobljeni monteri proizvođača.
 
Montaža zidova, stropova i postavljanje krovne konstrukcije u optimalnim vremenskim uvjetima u prosjeku traje jedan dan. Vrijeme pokrivanja krovišta crijepom ovisi o razvedenosti krova. Po pokrivanju krova završavaju se radovi na fasadi i dekorativnom sloju žbuke te preostaje još postavljanje gips kartonskih protupožarnih ploča na stropovima i izrada dimnjaka.
 
Završni obrtnički radovi unutar objekta ovise o dogovoru i željama kupca. Maksimalan vremenski period potreban za montažu kuće u visokom nivou izgrađenosti ovisno o tipu kuće traje od 15 - 30 dana.